Meehelpen? Ga naar etymologieWiki

 

Jaarwoord generator van Genootschap Onze Taal

 

site - (internetplaats)

Dateringen of neologismen

F. Bakker, E. van Ruijsendaal, P. Uljé, D. van Zijderveld, Vindpunt.nl – elektronisch doorzoekbare Woordenlijst Overbodig Engels met Nederlandse tegenhangers, uitgebreide en verbeterde voortzetting van de boekuitgaven Funshoppen in het Nederlands (2009) en Op-en-Top Nederlands (2015)

site zn. Ontleend aan het Engels.
[alg] = locatie, vestigingsplaats, terrein, plaats, plek. Deze weiden zijn de ideale locatie voor het reusachtige distributiecentrum.
= trektochten maken, trekken, treksport.

M. De Coster (1999), Woordenboek van Neologismen: 25 jaar taalaanwinsten, Amsterdam

site (← Eng. ‘lokatie’), bepaalde plaats op het Internet, gebruikt door een bedrijf of een instelling om informatie aan te bieden. Dat kan een homepage* zijn, een nieuwsgroep* of nog wat anders.

Het is maar één van de sites over UFO’s; een treurige verzameling vol onzin en frustratie, een vlek op het Net. (Zink, juni 1996)
Naast online uitgaves zijn er ook andere opmerkelijke sites op het Net verschenen. (PC-Consument, december 1996)
Een Nederlandse kaartliefhebster heeft op haar homepage een lijst van tientallen sites bijeengebracht, waar kaarten verstuurd kunnen worden. (Trouw, 27/12/96)
Deel je je site slim in en pas je wat stiekeme spionagetechnieken toe, dan kun je je een vrij precies beeld vormen van het publiek dat je site of onderdelen daarvan bezoekt. (De Morgen, 01/02/97)
Overige werken

Woordenboek der Nederlandsche taal (WNT) & Middelnederlandsch woordenboek (MNW) & Vroegmiddelnederlands woordenboek (VMNW) & Oudnederlands woordenboek (ONW) – alle onderdeel van de Geïntegreerde Taalbank (GTB)

Zoek dit woord op in het WNT, MNW, VMNW, ONW.

Hosted by Instituut voor de Nederlandse Taal